Vals nest

Vals nest

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911437

€ 14,95
Incl. BTW

Een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.

Drago wordt opgenomen in een pleeggezin. Hij wil er zich niet thuisvoelen, want dat ziet hij als verraad aan zijn echte ouders. Zijn pleegzus, Lisa, is minder aardig dan iedereen denkt. Zij verbergt veel voor haar ouders, en ziet Drago als een concurrent. Hoe sneller Drago weer vertrekt, hoe beter. De twee jongeren moeten tegen wil en dank samenleven in een huis dat gonst van geheimen en onderdrukte gevoelens.

Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2017-2018.


Genomineerd voor de Kleine Cervantes 2018


Lees een fragment

Recensie

Details

'Dit boek met een fijn formaat en milieuvriendelijk papier nam ik graag ter hand. En de inhoud mag er zijn. De rauwe werkelijkheid van pleegkind zijn en hun gebrek aan basisveiligheid maakt een verpletterende indruk en stemt tot nadenken. Beide hoofdpersonages met elk hun aparte achtergrond worden knap weergegeven. Vooroordelen krijgen hier lik op stuk. ... Graag meer van dit!' (Pluizer, maart 2017)

'Beatrijs Peeters slaagt erin om in een beperkt aantal bladzijden zoveel spanning te creëren dat het opgeroepen gevoel de lezer dagenlang achtervolgt. De ontknoping is onverwachts en onvergetelijk. Vals Nest is een beklijvend verhaal waarin jaloersheid, tragische voorgeschiedenissen en een mes de hoofdrol spelen.' (Pluizuit, december 2017)

'Vanaf de eerste pagina word je meegezogen in een vreemde atmosfeer. Op elke nieuwe pagina verneem je weer nieuwe informatie over Drago of Lisa. Langzaamaan klapt de val dicht.' (Spes Leeswijzer, november 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk POD
Soort fictie
Genre young adult
Thema jaloezie, leugen, pleeggezin, thuis, woede, geheim, veiligheid
Leeftijd 14+
Omvang 112 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering softcover
Verschijningsdatum 12/08/2016
NUR code 284
Auteur Beatrijs Peeters
ISBN Nummer 9789462911437

Verwante producten