Vertelopa

Vertelopa

Auteur: Jaak Dreesen
Illustrator: Femke Gerestein

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383983

€ 13,95
Incl. BTW

Ssssst! Kijk naar mij en luister goed!' Zo begint de opa van Hanna elk verhaal. Hij vertelt over vroeger en over nu, over Jona, lieve lange Sarah, de Tweede Wereldoorlog, Hanna's geboorte... Deze verhalen brengen grootvader en kleinkind dichter bij elkaar. Door goed te luisteren naar haar vertelopa leert Hanna veel over zichzelf en over het leven. Als opa ernstig ziek wordt, troost Hanna hem op haar beurt met verhalen…


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Net zoals het boek de bijzondere interactie beschrijft tussen een grootvader en een jong meisje, kan je Vertelopa beschouwen als een geslaagde samenwerking tussen een auteur met tientallen jaren schrijfervaring en een getalenteerde jonge illustratrice. Van een generatiekloof is niets te merken, Dreesen en Gerestein vullen elkaar perfect aan.' (De Standaard der Letteren, juni 2007)

'Het boek zit prachtig in elkaar: persoonlijke verhalen van opa, vermengd met bijbelse verhalen en opa's persoonlijke wijsheid. Hanna die vol overgave luistert, en mama die vol liefde voor opa zorgt. De illustraties zijn aquarellen met scherp getekende lijnen, vol herfsttinten. Ze vormen een bijzonder geheel met de tekst. Een indrukwekkend boek over het einde van het leven en de dood.' (Spectrum Kinderopvang, juni 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema vertellen, verhaal, dood, opa
Leeftijd 5+
Omvang 26 blz.
Formaat 21 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 274
Auteur Jaak Dreesen
Illustrator Femke Gerestein
ISBN Nummer 9789058383983