Vier plus vier is acht

Vier plus vier is acht

Illustrator: Peter-Paul Rauwerda

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386496

€ 8,95
Incl. BTW

Jonas wil nooit meer naar school. Hij verstopt zich onder zijn bed en denkt aan de ogen in de klas: vier maal twee ogen. Ze duwen hem als hij schrijft, knijpen in zijn armen en benen als juf het niet ziet… Poëtisch verhaal over pesten.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘In dit boek zijn het de tekeningen van Peter-Paul Rauwerda die opvallen. Realistisch zijn ze, jazeker, en mooi van kleur, maar ook vaak origineel van standpunt, en goed geplaatst.' (Edward Van De Vendel)

'Dit boekje voor eerste lezers behandelt op een eenvoudige manier het thema pesten op school en de gevolgen ervan voor het slachtoffer. Aan de hand van dit verhaal kan het thema pesten aan bod komen, thuis, op school en in de jeugdbeweging.' (Website Kerk&Leven, oktober 2010)

‘Dit is geen lacheboekje. Geen boekje voor tussenin. Dit is een stil verhaal van een jongetje dat eenzaam is omdat hij zich onbegrepen voelt op school en thuis. Inge Misschaert en Inge Bergh schreven het vol begrip uit in een treffend verhaal. Peter-Paul Rauwerda maakte er sfeervolle tekeningen bij.’ (De Bond, november 2010)

Extra informatie

Extra informatie

Soort eerste lezer
Thema pesten, bang zijn, school, rekenen
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 3, AVI-M4
Omvang 32 blz.
Formaat 20,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2010
NUR code 287
Auteur Inge Bergh, Inge Misschaert
Illustrator Peter-Paul Rauwerda
ISBN Nummer 9789058386496