Wat ik mooi vind

Wat ik mooi vind

Auteur: Milja Praagman
Illustrator: Milja Praagman

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913899

€ 15,95
Incl. BTW

- Hartverwarmend prentenboek over je tijd nemen om ergens rustig over na te denken en over de verrassende gedachten die hieruit ontstaan
- Zet aan om zelf na te denken over schoonheid

Max denkt na over wat hij mooi vindt. Hij neemt zijn tijd en komt tot vertederende inzichten. Een prentenboek dat elke lezer doet glimlachen.

‘Wat vind jij mooi, Max?’ vraagt de meester. Max denkt na. Hij zoekt de woorden voor wat hij mooi vindt, maar zijn denken duurt te lang. ‘Ik weet het niet, meester,’ zegt hij. ‘Denk er maar over na. Als je het weet, mag je het zeggen.’ In de loop van de dag, avond en nacht ontdekt Max heel wat kleine, alledaagse dingen die hij mooi vindt. Als hij terug op school is, heeft Max heel wat te vertellen.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Alles aan dit prentenboek klopt. Het ritme van het verhaal, prachtige tekeningen, intense kleuren, lieve gezichten, de diversiteit aan mensen, die ook nog eens tegen de stereotypen in gaan (geen witte juf, maar een zwarte meester bijvoorbeeld), het vriendelijke taalgebruik en de mooie zinnen en gedachten.' (filosovaardig, 1 juli 2019)

'De tekst van Wat ik mooi vind toont perfect hoe de gedachten van een kind langs de ene kant van de hak op de tak springen en langs de andere kant veel dieper kunnen zijn dan je misschien vermoedt. Kinderen kunnen heerlijk naïef zijn maar ook filosofisch nadenken. Een filosofisch boek op kindermaat (…).Wat zal je met je kind tot mooie gesprekken kunnen komen na het (samen/voor)lezen van dit boek.' (Pluizuit, juni 2019)

'Wat ik mooi vind is een oproep aan kinderen en ouders om onbegrensd te kijken naar gewone dingen: vormen, bewegingen, kleuren en abstracte zaken. Zelfs in het beangstigende donker is er schoonheid te vinden. Een boek dat de subjectiviteit van mooie dingen voelbaar maakt voor kinderen en deze aantrekkelijk in een poëtische vorm aanbiedt.' (juryrapport Vlag & Wimpel 2020)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Vlag & Wimpel
Soort prentenboek
Thema schoonheid, genieten, klas, gezin
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 06/03/2019
NUR code 273
Auteur Milja Praagman
Illustrator Milja Praagman
ISBN Nummer 9789462913899

Verwante producten