Wolf

Wolf

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382917

€ 13,50
Incl. BTW
Wolf zat al een hele tijd in mijn hoofd. Op een dag schreef ik hem op. Hij beet een gat uit het papier en vluchtte het bos in. Ik wilde hem tegenhouden en weer in mijn hoofd stoppen, maar hij was weg. 'Wolfspin,' dacht ik en wolf hing aan een draadje. Eén knip en wolf viel te pletter. Maar ik kon het niet over mijn hart krijgen, want wolf kwam uit mijn hoofd. 'Wolfhond, wolftand' ... Ik zocht een woord om wolf te strikken, maar elk woord kwam dichter bij de moord.

Recensie

Details

'Wolf is een filosofisch en abstract verhaal, dat alle mogelijke associaties met wolf afreist. De wolf neemt allerlei gedaanten aan, geïnspireerd door de tekeningen van Ann Kestens. Een fantasierijke gedachtegang waarin zowel jong als oud zich kan vinden.' (Transparant, april 2005)

'Zoals we dat van Geert De Kockere gewend zijn, is zijn tekst veel meer dan zomaar een verhaal. Het is een lang gedicht, een aaneenschakeling van associaties. Woorden die nieuwe woorden en gedachten oproepen, een spelen met de gedachte wolf. En ook al blijft de ondertoon speels, toch voelen we de geladen dreiging hangen, het onafwendbare. Maar toch blijft ook het gruwelijke einde speels en vrolijk. [...] Ann Kestens werkt hoofdzakelijk grafisch, met pen en inkt, druktechnieken en linosneden. Daardoor blijft het kleurenpalet beperkt tot zwart, wit en rood. Maar haast elke prent beeldt op een uiterst fascinerende manier uit, wat we in de tekst terugvinden. Zoals De Kockere speelt met woorden, speelt Ann Kestens met haar illustraties. Het resultaat is een mooi en artistiek boekje, dat zoals vele boeken bij De Eenhoorn, de vermelding "van 10 tot 99 jaar" meer dan verdient, en dat hopelijk ook echt opgemerkt wordt door kunstminnende volwassenen.' (De Leeswelp, juni 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema filosoferen, gedachten, wolf
Leeftijd 10+
Omvang 40 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2005
NUR code 274
Auteur Geert De Kockere
ISBN Nummer 9789058382917